Кожен бажаючий може покращити маршрути громадського транспорту у Тернополі

“Впроваджувати будь-які зміни у схемі руху громадського транспорту будемо тільки з урахуванням інтересів та комфорту жителів міста”

Нові маршрути автобусів у Тернополі розробляють влада і науковці з техуніверситету та їхні колеги з університету „Львіська політехніка”.

Перші зміни у русі громадського транспорту обіцяють уже у травні. До того часу приймають пропозиції щодо руху тролейбусів та автобусів від тернополян.

Мережа маршрутів міського транспорту у Тернополі потребує серйозних змін, - розповідає заступник начальника управління транспорту та зв'язку Тернопільської міськради Степан Фронц. - Зараз ми розробляємо проекти змін схеми руху електротранспорту. Тільки після цього можна буде говорити про зміни руху маршрутних таксі.

У першу чергу, управління транспорту та зв'язку, за словами пана Фронца, займається перерозподілом транспорту на найбільш завантажених дорогах Тернополя і зменшенням дублювання автобусами тролейбусних маршрутів.

Плануємо розвантажити зупинки “Центр” та “Залізничний вокзал”, - пояснює Степан Фронц. - Зупинки у цих місцях не витримують такої кількості транспорту. А, скажімо, вулиця Вояків дивізії „Галичина” пустує. Зараз вона не готова до руху громадського транспорту, тому змінювати маршрути будемо не раніше травня цього року.

Також деякі зміни планують і щодо сполучення ближніх сіл із Тернополем.

Можливо, добиратися до сіл їхнім жителям доведеться транспортом з обласної мережі, - повідомляють у міськраді.

Вдосконалення мережі руху міського транспорту, за словами пана Фронца, дозволить зменшити скупчення автобусів і тролейбусів на зупинках та уникнути заторів. З цією метою в управлінні транспорту обіцяють вислухати всіх, хто запропонує шляхи покращення руху маршруток та електротранспорту.

Довідка

Пропозиції щодо вдосконалення маршрутів руху громадського транспорту чекають за адресою: 46001, м. Тернопіль, вул. Коперника, 1, управління транспорту та зв’язку міської ради. Додаткова інформація за тел.: 52-15-14, 52-58-55, 52-69-41.

За інф. управління транспорту

Немає коментарів:

Дописати коментар