У Тернополі парковки стали безкоштовними

Безкоштовними стали парковки у Тернополі з початку березня.‭ ‬Щоправда,‭ ‬поки що паркування н“а халяву‭” ‬-‭ ‬експеримент тривалістю в два місяці.

Безкоштовними парковки залишаться за умови,‭ ‬якщо водії дотримуватимуться правил паркування і будуть толерантними між собою,‭ ‬зазначають у міськраді.‭ ‬Коли ж впродовж двомісячного експерименту на стоянках буде хаос,‭ ‬їх знову зроблять платними.

Платною у Тернополі залишилася лише парковка біля Центрального ринку.

У міській раді наголошують,‭ ‬що безкоштовна стоянка для авто‭ – ‬тимчасовий експеримент.‭ ‬А тому від самих водіїв залежить,‭ ‬чи так буде постійно.

Ідея експерименту пов’язана з тим,‭ ‬що більша частина парковок є для міської ради збитковими.

Парковки поділяються на два різновиди‭ ‬-‭ ‬місця біля супермаркетів і торгових центрів,‭ ‬за які ті самі сплачують міськраді,‭ ‬а також парковки,‭ ‬на яких гроші брали працівники‭ “‬Міськавтотрансу‭”‬.

За паркування біля торгових центрів у міський бюджет будуть перераховувати самі магазини.‭ ‬Вони‭ ‬і забезпечували надходження в бюджет міста.

Тим часом основна проблема,‭ ‬пов’язана з парковками у Тернополі,‭ ‬-‭ ‬їх недостатня кількість‭ – ‬залишається відкритою.‭ ‬Міськрада наразі вирішити це питання не може.

Немає коментарів:

Дописати коментар