Чи буде “Євро-2012” у Тернополі?

Хоча Тернопіль розглядають як місце тренувань для однієї з команд-учасниць “Євро-2012”, влада і міста, і області боїться, що підготуватися до цього ми не встигнемо.

ЄРеалізація проекту підготовки нашого міста до чемпіонату означає, як вважають можновладці, стрімкий розвиток не лише спортивної інфраструктури міста, а й покращення в соціально-економічно житті, додаткові робочі місця та можливість для зростання місцевого товаровиробництва.

“Це ж все для тернополян”

Згідно з реалізацією етапів підготовки, в місті має відбутися капітальний ремонт стадіону та інших спортивних споруд. Мають з’явитися якісні дороги, кемпінги та готелі. На ці потреби виділили відповідні кошти. Решту повинні дати місто та область. Проте роботи з підготовки тривають надто повільно.

· - Це ж все буде для тернополян. До речі, саме тому всі плани з підготовки до “Євро-2012” потрібно віддати на громадські обговорення. Але ситуація зараз така, що місто може й нічого не отримати, - каже Роман Заставний.

Річ у тому, що підготовкою міста до “Євро-2012” займається спеціально створена комісія з 22 представників міської та обласної рад і обладміністрації. Проте вона, як констатує мер, практично не працює, а на засідання для вирішення та обговорення важливих питань приходить менше половини членів.

· - Співпраця не налагоджується. І місто, і область взяли зобов’язання в 2010 році виділити по 3,5 млн грн, - зазначає мер. - Проте в облраді обговорюють можливість виділення лише 500 тисяч. Але ж є графік робіт, потрібне фінансування! Якщо ми всі не сядемо і не домовимося про нормальну співпрацю, проблем не уникнути.

“Готовності немає!”

Погодився з позицією міського голови й заступник голови обласної ради Сергій Тарашевський. Він вважає, що насамперед між собою мають домовитися перші особи - маючи на увазі Чижмаря, Заставного та Кайду. Мовляв, вони і повинні вирішити, хто за що відповідає, призначати конкретним людям конкретні завдання.

· - А відносно готелів і кемпінгів, які мають будувати і не будують чи будують повільно, - підняти дозволи на роботу, подивитися, чи реально йде якась робота, а чи, може, люди тримають землю на перепродаж. Отак поступово і треба братися за всі питання, - каже пан Тарашевський.

Думки про те, що ми маємо мало шансів долучитися до “Євро-2012”, висловив і начальник управління з питань туризму обладміністрації Михайло Лисевич. Посадовець вважає, що збудувати чотиризіркові готелі та підготувати спортивну інфраструктуру міста у такі короткі терміни нереально.

· - У місті зараз навіть на примітивному рівні готовності немає. Як приклад вам розповім про один із готелів Тернополя, там зараз корейці живуть. Так ось, там серед працівників немає жодної людини, яка б англійською говорила. Про що говорити далі? Як за два роки побудувати готелі, забезпечити їх якісну роботу, змінити місто, - говорить пан Лисевич.

За інформацією газети "20 хвилин".

Немає коментарів:

Дописати коментар