Обговорення проектів Програми розвитку сільського (зеленого) туризму

26 травня в Монастириській районній раді Тернопільської області відбулась зустріч керівника проекту “Створення та підтримка діяльності Регіонального ресурсного центру розвитку сільського (зеленого) туризму “Дністровський каньйон“ Гірчака І.Я. та координаторів проекту Хлєбаса С.М., Фронца Р.С. з головою Монастириської районної ради Данилюком В.П., керуючим справами райради Вонсачом М.Т., Коропецьким селищним головою Скрипником С.Є., Вістрянським сільським головою Кащишином Я.І., Завадівським сільським головою Метанчуком М.В.

В ході зустрічі було обговорено проект Програми розвитку сільського (зеленого) туризму Монастириського району та проекти Програм підтримки розвитку сільського (зеленого) туризму на території Вістрянської та Завадівської сільських рад на 2010-2012 рр.

Представники проекту, базуючись на досвіді впровадження пілотних проектів в селищі Коропець, напрацювали методику ефективного використання туристично-рекреаційного потенціалу селища, що позитивно себе зарекомендувала, і підготували проекти програм для поширення набутого досвіду на інші населені пункти району.

Такі характерні ознаки для усіх сіл району як низька ділова активність, відсутність перспектив для молодих людей спричинили стрімкий відтік населення, зокрема, на заробітки за кордон. Це обумовлено відсутністю і чіткого бачення в громадах перспектив економічного та соціального розвитку.

Тому Програми, насамперед, спрямовані на підвищення рівня життя сільського населення шляхом розширення його самозайнятості та збільшення доходів на основі розвитку сільського (зеленого) туризму.

Для виконання Програм представники проекту запропонували заходи, які потребують мінімальні обсяги фінансування. Наприклад, облаштування територій під наметові містечка, місць для причалювання плавзасобів; просвітницька робота із популяризації сільського (зеленого туризму); забезпечення участі власників садиб в регіональних конкурсах «Краща ідея туристичного маршруту», «Краща садиба»; представлення туристичного потенціалу району на виставках, фестивалях різних рівнів; залучення студентів, школярів, молоді до толок, розчищення джерел, прибирання берегів річок від сміття т.д.

Наприкінці зустрічі керівник проекту передав проекти програм голові районної ради та сільським головам.

Немає коментарів:

Дописати коментар